Чемпіонат УПЛ. 4-й тур.

17 серпня. «Ворскла» — «Дніпро-1». 1:1. Полтава. Стадіон імені Олексія Бутовського. 2 307 глядачів. Рефері — Євген Арановський (Київ). Голи: Коломоєць, 54 — Чичиков, 50. Вилучено Кравченка («Дніпро-1», 90, пряма червона картка).

«Десна» — «Колос». 0:0. Чернігів. Стадіон імені Юрія Гагаріна. 4 087 глядачів. Рефері — Андрій Коваленко (Полтава).

18 серпня. «Олімпік» — «Карпати». 1:3. Київ. «Динамо» імені Валерія Лобановського. 800 глядачів. Рефері — Денис Шурман (Київська область). Голи: Політило, 62 (п) — Гуцуляк, 26, 65, Ді Франко, 43. На 25-й хвилині Гуцуляк («Карпати») не реалізував пенальті (воротар). Вилучено Фабіньо («Олімпік», 24, фол останньої надії).

«Львів» — «Шахтар». 0:2. Львів. «Арена-Львів». 6 380 глядачів. Рефері — Віктор Копієвський (Кропивницький). Голи: Дентіньо, 31, Марлос, 34. На 62-й хвилині Патрік («Шахтар») не реалізував пенальті (воротар).

«Зоря» — «Олександрія». 1:2. Запоріжжя. «Славутич-Арена». 1 974 глядачі. Рефері — Микола Балакін (Київська область). Голи: Лєднєв, 88 — Ковалець, 57, 75.

Матч «Маріуполь» — «Динамо» відбудеться 25 вересня.

«Шахтар» упевнено переграв «Львів» на його полі й зміцнив одноосібне лідерство. Рахунок міг би бути ще більшим. Але Патрік не реалізував пенальті. Щоправда, з першої спроби він таки забив. Але гол рефері не зарахував, бо гравець «Шахтаря» вбіг до карного майданчика. Другу спробу півоборонця воротар львів’ян Сарнавський парирував.

***

Матч у Запоріжжі можна вважати центральним у турі. Хоча в першому таймі нічого цікавого не відбулося. А от після перерви Ковалець зміг оформити дубль. Лєднєв, котрий вийшов на заміну, зі стандарту ефектно забив. Але «Зорі» врятуватися не вдалося.

***

Поєдинок у Полтаві, хоч і завершився нічиєю, мав сподобатися вболівальникам. До речі, суперників очолюють колишні партнери по київському «Динамо» і збірній України. Господарів — Віталій Косовський, гостей — Дмитро Михайленко. Але цей факт жодним чином не вплинув на стосунки на полі. Точилася гостра й безкомпромісна боротьба. Було багато емоцій, бо команди надто прагнули перемогти.

Головні події розгорнулися в другій половині поєдинку. Рахунок ефектним ударом відкрив нападник «Дніпра-1» Чичиков — уродженець Полтавщини (Кременчука), котрий чимало часу виступав і у складі «Ворскли».

Але полтавчани з відповіддю не забарилися, встановили рівновагу за чотири хвилини.

До завершення зустрічі суперники мали ще нагоди відзначитися, але не скористалися ними. Вже в компенсований час не витримали нерви у капітана «Дніпра-1» досвідченого Кравченка, який щось сказав рефері. Той образився і показав кривдникові червону картку.

***

Сталася й тренерська відставка. «Олімпік» розлучився з бразильським наставником Жуліо Сезаром. Цю інформацію підтвердив президент клубу Владислав Гельзін.