Справжнє роздратування у аграріїв починають викликати переможні реляції про широко розрекламовану баржу з 540 тоннами кавунів та динь, що її відрядили до Києва з Херсонщини.

Замість того, щоб раз на сезон робити з цього «показуху», залучаючи телеканали й чиновників облдержадміністрації, потрібно відновлювати регулярну (бодай щотижневу) відправку продукції баштанів з пониззя у верхів’я Дніпра, переконані селяни. І не тільки до Києва, а й до інших великих міст по маршруту. Адже в серпні солодка ягода у степах Таврії дозріває десятками тисяч тонн, і вантажівками по розбитих дорогах вивезти врожай дуже складно і дорого. От і виходить, що з нагоди відправлення однієї баржі щороку цілий ґвалт здіймають, а про те, що значна частина врожаю має всі шанси вкотре згнити на полях — ніхто нічичирк.

Тим часом закупівельні ціни на польовий кавун, що масово досягає «цукрової» стиглості, у регіоні стрімко падають — з 2 гривень до 50—80 копійок за кілограм, але скористатися дешевизною та вивезти все до останнього смугастого красеня комерсанти не поспішають. Звичайно, продавати ті самі кавуни в розпал сезону по 2,5—4 гривні за кілограм вигідніше й легше, ніж перевозити по ринках та магазинах «піраміди» доступних простому люду баштанних. До речі, їх врожай на Херсонщині цьогоріч прогнозують у межах трьохсот тисяч тонн!

Херсонська область.