Фото: volynua.com

У Луцьку військовослужбовці легендарної 80-ї окремої десантно-штурмової бригади спільно з Волинським обласним військовим комісаріатом провели акцію з інформування населення про переваги військової служби за контрактом в елітних десантно-штурмових підрозділах Збройних Сил України. Перед тим, як завітати до облцентру, львівські десантники побували у Ківерцях, Ковелі та Маневичах.

— Ми перебуваємо на Волині з метою популяризації військової служби за контрактом у Десантно-штурмових військах і зокрема в нашій бригаді, — розповідає представник 80-ї ОДШБ старший лейтенант Сергій Лазоренко. — ДШВ — це еліта українського війська. Ви бачите оснащення, екіпіровку — тобто ми рухаємося вперед. Ну, звісно, досить важливий чинник — це грошове забезпечення, яке в десантників вище на 20 відсотків порівняно з іншими підрозділами і починається від 12 тисяч гривень.

На Театральному майдані лучанам продемонстрували американський бронеавтомобіль «Хамві», який перебуває на озброєнні «крилатої піхоти» та застосовувався у бойових діях в зоні АТО/ООС. Усі бажаючі мали змогу зробити пам’ятні фотографії, ставши за кулемет на бронемашині чи сівши за кермо. Крім того, десантники ознайомили зацікавлених зі своїм озброєнням та спорядженням.

Як повідомив заступник військового комісара Луцького ОМВК підполковник Олександр Фурман, за три дні, протягом яких триває акція, вже понад десяток волинян зголосилися піти в Десантно-штурмові війська за контрактом.

Олексій МОСЕЙЧЕНОК,

спецкор АрміяInform.