Британська дослідницька група Forensic Architecture зібрала та задокументувала докази російського військового втручання під час боїв за Іловайськ у серпні 2014 року. 

Докази буде використано в Європейському суді з прав людини (ЄСПЛ) під час розгляду однієї із справ за позовом українських добровольців проти РФ. Як інформує DW, про це в неділю повідомило британське видання The Guardian.

Позов до ЄСПЛ подали 25 українських добровольців з батальйону «Донбас», які запевняють, що під час боїв біля Іловайська їх захопили бійці регулярних російських військ і тільки потім передали проросійським сепаратистам. У полоні бійців катували і використовували як робочу силу. Тепер колишні полонені позиваються проти Росії та вимагають від Москви відшкодування. Однак Москва відкидає звинувачення в причетності до подій в Іловайську, тож Європейський центр захисту прав людини, що допомагає добровольцям із позовом, доручив Forensic Architecture зібрати докази російського втручання під Іловайськом. За повідомленням видання, серед доказів численні супутникові знімки російських колон із військовою технікою на українській території та знімки, які засвідчують участь у бойових діях танка Т-72Б3, котрий на момент боїв за Іловайськ перебував на озброєнні лише російських військ.