Про поточний стан справ, плани, перспективи та потреби Хортиці перший заступник голови Запорізької обласної ради Єгор Семенков говорив з генеральним директором заповідника Максимом Остапенком.

Максим Остапенко розповів про покращення. Так, завдяки обласній програмі розвитку туризму цього року виділили кошти на придбання найбільш необхідного технічного обладнання, наприклад, кондиціонерів. Буде зроблено капітальний ремонт одного із експозиційних приміщень і створена нова експозиція. Заповідник планує вже цього року поліпшити вбиральні для відвідувачів з особливими потребами та запровадити низку інших змін.

Острів Хортиця — одне із семи визнаних чудес України і тому, переконаний Єгор Семенков, обов’язок обласної влади допомагати вишукувати кошти для розвитку його базової інфраструктури.

— На минулій сесії депутати облради виділили 1 млн грн для того, щоб створити новий туристичний об’єкт, відновити та розширити вбиральні, реалізувати інші заходи для комфортного перебування на острові. Окрім цього, сьогодні йде обговорення покращення інфраструктури Козацького кола, яке приймає достатньо велику кількість туристів. Однак наше головне завдання з керівництвом заповідника — стрімкий розвиток Хортиці. Туристів має бути не 100 тисяч, а мільйони щорічно. Ми в це віримо і зробимо все можливе, щоб у найближчі 3—5 років за допомогою бюджетів всіх рівнів — місцевого, обласного, державного — тут була перлина, яка відома на весь світ, — поділився планами Єгор Семенков. Про це повідомляє відділ комунікацій Запорізької облради.