Це енергоефективність, мотивуючий простір, сучасне обладнання, безбар’єрність та інклюзія. Про це днями під час конференції у Києві «Нова українська школа: виклики та перспективи освітньої реформи» розповів заступник міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Лев Парцхаладзе.

Водночас, за його словами, в Україні приблизно 40 відсотків будівель шкіл перебувають у незадовільному стані, температура у 47 відсотках шкіл взимку не перевищує 17 градусів, 10 відсотків шкіл не мають туалетів у приміщеннях, а 90 відсотків закладів освіти не пристосовані до навчання дітей з інвалідністю повною мірою. «Існує велика диспропорція між будівництвом житла і соцінфраструктури в містах. Це потрібно змінювати», — підкреслив заступник міністра.

Тому Мінрегіоном було встановлено нову обов’язкову норму, яка міститься у нових ДБН «Планування і забудова територій», — забезпечення на 1000 жителів 135 місць у школах і 38 місць у дитсадках. При цьому має бути дотриманий радіус пішохідної доступності до цих закладів: до 750 м для шкіл та до 300 м для дитсадків, інформує Урядовий портал.

Фото Юрія ПЕРЕБАЄВА.