Упродовж чотирьох днів місто насолоджувалося виступами молодих виконавців під час п’ятого міжнародного фестивалю мистецтв «Пісенний Спас» імені Володимира Шинкарука.

Цього року організатори отримали понад сто заявок від музикантів і співаків з 16 областей України та відібрали 35 з них для участі у конкурсній програмі. На фестиваль приїхали також виконавці з Білорусії, Грузії, Італії. Приємною несподіванкою стала участь репера з Демократичної Республіки Конго Мокуби Озізі Генока, який виконує власні пісні, зокрема й конголезькою. Гран-прі здобула співачка Христина Дутчак із Калуша, а репер з Конго повіз додому другу премію у номінації «Авторська пісня».

На фестивалі презентували його оберіг — Спасівський рушник, вигаптуваний відомою майстринею Інною Завальнюк. Під її умілими руками на ньому постало дерево з яблуками, а в кожному яблуці — автограф зіркового гостя музичного свята (на знімку). Рушник завдовжки понад сім метрів цього року збагатився новими підписами, тож у планах організаторів — подавати заявку до Книги рекордів України.

«Думаю, тато був би задоволений, бо й сам був організатором багатьох фестивалів і завжди тішився, коли давав дорогу молодим», — зазначила президент фестивалю і голова журі Ірина Шинкарук.

Фото з сайту фестивалю.