З цієї нагоди на Старобільщину прибули консул Генерального консульства Республіки Польща в Харкові та понад сорок польських громадян — учасників традиційного ХІХ Міжнародного Катинського моторейду.

Разом із керівниками області, району та представниками ГО «Старобільське районне товариство любителів польської мови та культури «Міст надії» вони відвідали на цвинтарі в селі Чмирівка місця поховань військовополонених, які утримувались у Старобільському таборі НКВС у 1939—1940 роках. Вшанували пам’ять та поклали квіти (на знімку) до могил польських офіцерів, а також українських військовослужбовців, які загинули на території Луганщини, захищаючи територіальну цілісність і незалежність України від посягань проросійських найманців. Лягли квіти й до пам’ятної дошки на місці утримання польських військовополонених на території жіночого монастиря.

Відтоді, як Україна виборола свою незалежність, Луганська обл-
держадміністрація сприяє польським національно-культурним товариствам в організації та проведенні меморіальних заходів, аби зберегти від знищення і забуття історичні місця, які пов’язали трагічними подіями історію наших двох народів.

Луганська область.

Фото з сайту Старобільської РДА.