З такою ініціативою виступило Міністерство охорони здоров’я, інформує агентство Delfi.

Міністерство вважає, що 15 євро — занадто мала сума для покарання і не сприяє обмеженню куріння. Згідно із заявою відомства, нинішні заходи для «дисциплінування» курців не працюють, і на вулицях, у парках, під’їздах, за присутності дітей і вагітних жінок дуже часто можна побачити людину із сигаретою. 100 євро – значно серйозніше покарання і змусить багатьох замислитися про свою поведінку, упевнені чиновники.

Також Мінохоронздоров’я планує звернутися до Міністерства фінансів із проханням внести додаткові вимоги й заборони до нормативних актів, що стосуються азартних ігор. Зокрема, Мінохоронздоров’я вимагає заборонити курити в гральних залах.

Як пояснили Delfi у міністерстві, пропозиція заборонити куріння ґрунтується на проведеному відомством дослідженні, в результаті якого з’ясувалося, що 49% латвійців, котрі не курять, ніколи не грали в азартні ігри на гроші, тоді як майже третина курців є постійними відвідувачами таких закладів. Таким чином, якщо заборонити їм курити під час цієї «розваги», інтерес до грального середовища може знизитися.

Міністерство охорони здоров’я ще вимагає заборонити пропонувати безплатний алкоголь у гральних залах і казино, бо «дослідження з’ясувало: що частіше й у більших дозах людина вживає алкоголь, то частіше грає в азартні ігри», повідомляє агентство.