У порядку денному розглянули звіт президента Федерації велоспорту України Олександра Башенка та питання про припинення його повноважень. Більшість делегатів підтримали відставку чинного президента.

Сам Башенко заварив скандальну кашу. Він по-хамськи ображав титуловану гонщицю, чемпіонку Європейських ігор-2019 Анну Соловей, погрожував їй відрахуванням з національної збірної. Тим самим збурив спортивну громадськість, яка стіною стала на захист чемпіонки. Підтримали колегу спортсмени, тренери, функціонери. І тепер маємо справедливий підсумок.

Ну а новим президентом національної федерації одностайно обрано знаменитого велогонщика уродженця Сімферополя 36-річного Андрія Гривка (на знімку). Він — багаторазовий чемпіон України, учасник Олімпіади-2008 у Пекіні. Брав участь у професіональних перегонах, зокрема, «Тур де Франс», «Джиро д’Італія», «Вуельті» (Іспанія). Вигравав «Фаренце-Пістоя». Одне слова, людина дуже авторитетна у велоспорті.

— Ми бачимо помітне велике зростання популярності нашого виду спорту. Моя персональна відповідальність полягає в тому, щоб налагодити роботу федерації і сприяти збільшенню популяризації велоспорту, і аматорського, і дитячого. Щоб батьки охоче віддавали дітей у велоспорт.

Мені б хотілося, щоб у нас розвивалися і дитячі клуби, і професіональна команда була, і свої герої на «Тур де Франс», на чемпіонатах світу. І щоб прапор нашої країни піднімався високо, — сказав Гривко.

Фото НОК.