Сигнал системи охоронної сигналізації та швидке реагування співробітників наряду управління поліції охорони допомогли запобігти крадіжці з торговельного закладу в Тернополі. Повідомлення про спрацювання сигналізації в одному із магазинів на вулиці Князя Острозького надійшло на пульт централізованого спостереження о 6.30, інформує відділ комунікації поліції Тернопільської області.

Правоохоронці, які прибули на місце події, заблокували всі можливі виходи із торговельного закладу та обстежили приміщення. Всередині вони виявили молодого чоловіка, який представився працівником цього магазину. Молодик помітно нервував і намагався втекти з місця події, але поліцейські його зупинили.

Порушником виявився 26-річний житель обласного центру. Чоловік уже був судимий за майнові злочини. З’ясувалося, до крамниці він потрапив через запасний вхід. Проте його намірам перешкодило спрацювання сигналізації.

За словами заступника начальника управління поліції охорони в Тернопільській області Олексія Дзюри, впродовж доби надходить у середньому 30—40 повідомлень про спрацювання засобів охоронної тривожної сигналізації. У кожному мікрорайоні Тернополя перебувають наряди груп реагування. Вони встановлюють причину сигналу та діють згідно з чинним законодавством. Нині охоронна тривожна сигналізація — один із найефективніших засобів для протидії злочинності, захисту майна та особистої безпеки громадян.