У запорізькому виставковому центрі «Козак-Палац» відбулася виставка-конференція «Золоте гроно України 2019», у якій узяли участь кращі виноградарі, виробники, фермери з різних регіонів країни. Захід організовано інформаційною компанією «Інфоіндустрія» у партнерстві з Українським проектом бізнес-розвитку плодоовочівництва UHBDP, який фінансується Міністерством міжнародних справ Канади, співфінансується та реалізується Менонітською асоціацією економічного розвитку (MEDA) за підтримки Міністерства аграрної політики та продовольства України і Запорізької ОДА.

Заступник менеджера Українського проекту бізнес-розвитку плодоовочівництва Володимир Терновський відзначив, що конференція стає дедалі популярнішою і результативнішою для компаній-виробників добрив, фермерів-практиків та початківців галузі виноградарства, адже формат заходів дає змогу навчатися, спілкуватися, рекламуватися і підвищити свій рівень. Тут кожен може отримати корисну інформацію, перейняти досвід кращих, вибрати технологічні новинки для розвитку виробництва тощо.

За словами заступника директора департаменту агропромрозвитку ОДА Олександра Ясинецького, запорізькі аграрії попри природні катаклізми зібрали рекордний за роки незалежності України врожай ранніх зернових та зернобобових культур. Однак одним із перспективних і економічно вигідних напрямів конкурентоспроможного розвитку вітчизняного агробізнесу, вважає чиновник, лишається вирощування винограду. Це одна з небагатьох галузей сільського господарства, яка, незважаючи на економічні і природні негаразди, не втратила інвестиційної привабливості та залишається перспективним напрямом розвитку агробізнесу. Щоб працювати рентабельно, малим та середнім формам господарювання потрібно виходити з «тіні», працювати легально, прагнути до об’єднання, що дасть можливість планувати виробництво, організовувати післязбиральну підготовку вирощеної продукції та збут на основі оцінки реального попиту внутрішнього чи зовнішнього ринку.

Вл. інф.
Фото департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Запорізької ОДА.