Про це повідомила російська правозахисниця Вікторія Івлєва на своїй сторінці у Фейсбуці.

У дописі йдеться, що вона разом із товаришем поїхала в «Лефортово» «на удачу», зібравши передачі для ув’язнених українців: Володимира Балуха, Станіслава Клиха, Олександра Кольченка, Павла Гриба та Миколи Карпюка. Упевненості, що пакунки є кому отримати, не було, але працівники СІЗО їх прийняли.

«Одразу після публікації цього поста мені посипалися запитання — а чи правда, що вони там. Громадяни, я всередині СІЗО не буваю, права такого у мене немає, але не бачу сенсу приймати передачі для людей, які відсутні», — написала Івлєва.

Адміністрація «Лефортово» жодних підтверджень щодо перебування в них політв’язнів не дає. Один із адвокатів теж відмовилася коментувати інформацію. Якщо дані про п’ятьох українців у московському СІЗО правдиві, це означає, що їх утримують в одному ізоляторі з нашими моряками. Оскільки в такі установи поміщають осіб, які не були засуджені, чи тих, чий вирок ще не набрав чинності, є надія на досягнення певних домовленостей про обмін полоненими між Росією та Україною.

Нагадаємо, що 16 серпня Володимира Балуха вивезли з колонії у Тверській області. Через три дні з в’язниці «Володимирський централ» вибув Микола Карпюк. Їхнє місцезнаходження досі не було встановлене. Адвокати висували припущення про швидке повернення в Україну деяких політв’язнів.