Перший етап — диплом Призу Європи місто здобуло в червні минулого року.

Цей прапор піднімуть за те, що Львів поширює демократичні цінності та європейський спосіб життя. На церемонію приїдуть представниця ПАРЄ Едельтрот Гаттерер та 52 гостя з усієї Європи.

У прес-службі Львівської міської ради зазначають, що Приз Європи, який видається Парламентською асамблеєю Ради Європи, присуджують з 1955 року муніципалітетам за їхній внесок у розбудову та розвиток європейського співробітництва, просування європейських принципів та цінностей, співпрацю з містами-партнерами та проведення різноманітних конференцій і заходів. Нагорода включає диплом, прапор, відзнаку та перехідний Приз Європи, а також грошову премію для проведення навчань працівників міських рад-лауреатів.

Приз Європи можуть одержати міста та муніципалітети, що сповідують європейські цінності, беруть участь у партнерських проектах, обмінах в галузі освіти, культури та спорту, організовують європейські заходи, є членами організацій муніципалітетів або місцевих органів влади, а також підтримують ініціативи солідарності.

Премія допомагає містам і муніципалітетам стати помітнішими на європейській арені та налагодити зв’язки з іншими муніципалітетами.

Щороку муніципалітети 47 європейських держав беруть участь у конкурсі на здобуття Призу Європи, незважаючи на обсяг їх території та кількість населення. Диплом, прапор та відзнаку може отримувати кілька міст, а головний Приз Європи вручають лише одному місту раз на рік.

Львів.

Ілюстрація: city-adm.lviv.ua