За інформацією заступника начальника головного управління Пенсійного фонду України в області Юрія Шарпінського (на знімку), жителі Кіровоградщини вже можуть оформити пенсію, не виходячи з дому, в один дотик. На веб-порталі за-

працював функціонал дистанційного подання заяви на призначення (перерахунок) пенсії та виготовлення пенсійного посвідчення з можливістю прикріплення заявником самостійно електронних копій документів — в один дотик.
Перші новий сервіс перевірили жителі Новгородківського району, міст Олександрії, Світловодська та Знам’янки, які наступного дня після оформлення заяви на веб-порталі ПФУ та надання сканкопій документів отримали підтвердження того, що пенсію їм призначено, повідомив посадовець.

Щоб скористатися новою моделлю призначення пенсій, необхідно мати електронний цифровий підпис та зареєструватися на веб-порталі електронних послуг https://portal.pfu.gov.ua. Після подання електронної заяви необхідно дочекатися СМС (протягом 10 днів) і прийти до сервісного центру по пенсійне посвідчення.

Також в особистому кабінеті діє низка сервісів для пенсіонерів, громадян та страхувальників, зо-крема безплатне СМС-інформування, отримання довідок, достовірність яких підтверджується QR-кодом, отримання застрахованими особами через особистий кабінет інформації про страховий стаж тощо.

Довідково

На території Кіровоградської області послуги громадянам у 24 сервісних центрах надають 114 спеціалістів Пенсійного фонду України. 12 віддалених робочих місць створено в 11 об’єднаних територіальних громадах та 12 — в ЦНАПах, сільських радах, установах, організаціях і на підприємствах. Загалом із початку року надано 1903 послуги.

Фото з офіційного сайту Кіровоградської ОДА.