На знімку: нагороду сина Максима Олексюка отримала його мати Інна Леонідівна.

Пам’ять про захисника країни вшанували в незвичний спосіб — на всю стіну районного Будинку культури художник написав портрет загиблого. Поруч — прізвища всіх козятинців, які не повернулися з війни на Донбасі.

Нагороду сина отримала його мати Інна Леонідівна. Жінка працює в Козятинській райлікарні. В актовій залі, де зібрався колектив медзакладу, відбулося вручення відзнаки.

— Хочу подякувати і низько вклонитися вам, Інно Леонідівно, за те, що виховали справжнього захисника нашої країни, — зазначив перший заступник начальника управління Західного територіального об’єднання Національної гвардії України полковник Сергій Скрипнюк. — Не можна повернути час назад, але маємо жити заради пам’яті про Максима і передати цю пам’ять молоді, майбутнім поколінням.

Ідея зберегти пам’ять про Максима в незвичний спосіб належить його близьким друзям — подружжю Злоцьких. Ілона й Олександр запропонували виконати портрет загиблого на стіні Будинку культури. Їх підтримали. Вони стали збирати кошти. Розписувала стіну художниця, переселенка з Криму Поліна Каліновська.

Фото прес-офіцера в/ч 3008 Нацгвардії України Анни ЛАЗУРЕНКО.