Насамперед демонтують оборонні споруди, розташовані біля КПВВ і зруйнованого мосту. Групи працівників лісомисливського господарства проводять санітарну вирубку прилеглих ділянок лісу. Підрозділи ДСНС демонтують і вивозять інженерні загородження та бетонні конструкції (на знімку). На жаль, через відсутність гарантій безпеки з боку представників російської окупаційної адміністрації піротехнікам ДСНС не вдається провести обстеження пошкоджених конструкцій мостової споруди та місцевості в районі запланованих робіт. Через це фахівці не мають змоги розпочати геодезичні та інші підготовчі заходи. Всі ці обставини відтерміновують строки ремонту мосту.

Голова Луганської ОДА Віталій Комарницький провів засідання регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій, на якому розглянули питання ліквідації наслідків надзвичайної ситуації державного рівня соціального характеру щодо функціонування КПВВ «Станиця Луганська» та посилення безпеки громадян, які перетинають лінію розмежування. Начальник ГУ ДСНС України в області Михайло Пшик повідомив, що у районі розведення сил задіяно 20 спеціалістів-вибухотехніків, а підвідомчі підрозділи готові до співпраці з представниками лісомисливського господарства. За результатами обговорення було винесено рішення про якнайшвидший темп робіт у зазначеному напрямі.

А тим часом ЗМІ ОРЛО інформують, що «керівництво ЛНР спрямувало координатору групи від ОБСЄ Мартіну Сайдіку два повідомлення». Перше — про завершення розмінування території в районі зруйнованої конструкції, друге — про готовність розпочати ремонт «решти мосту».

Фото прес-служби Луганської ОДА-облВЦА.