В обласному центрі провели марш патріотів і захисників, а також традиційний парад, оформлений у вишиванковий ланцюг. Він розтягнувся від пам’ятника Дюку Потьомкінськими сходами й складався з 1248 осіб віком від 6 місяців до 75 років.

Також в Одесі провели масовий диктант з української мови, який писали біля пам’ятника Дюку. Свої знання перевіряли майже 300 осіб — лікарі, журналісти, вчителі, школярі, юристи, держслужбовці. Текст диктанту було складено на основі однієї зі статей українського письменника Любко Дереша, який і провів диктант під назвою «Якими нам бути».

А на території білгород-дністровського Михайлівського скверу в рамках святкового заходу «Несемо в серці Україну» городяни вишивали рушник-оберег міста. Зазначимо, що акція «Український рушник-оберег міста» проводиться в Білгороді-Дністровському не вперше. Крок за кроком, сантиметр за сантиметром, вишитий оберіг стає дедалі довшим. Безліч майстринь уже взяли участь у його створенні. Тепер до акції долучилися і військовослужбовці Білгород-Дністровського гарнізону.

Поки одні військовослужбовці вишивали оберіг, інші з цікавістю розглядали виставку світлин «Акерман патріотичний», де були представлені цікаві й барвисті моменти з життя Білгорода-Дністровського і його мешканців.

Фото з сайту dumskaya.net.