На світанку, 24 серпня, миру, спокою і розквіту нашій державі просили у Бога закарпатці: традиційна спільна «Молитва за Україну» відбулася на площі Андрія Бачинського в греко-католицькому Хрестовоздвиженському кафедральному соборі (на знімку). Священики різних конфесій помолилися за мир і спокій у державі, а владика Віктор (Бедь) виголосив патріотичну проповідь, згадавши в ній тих, хто ціною власного життя на фронті оберігає державу від ворожої агресії.

Разом із ужгородцями світанок зустріли і гості з-за кордону: самодіяльні колективи «Valgundietis» та «Saulgriezhi» з Латвії, які показали автентичні хореографічні постановки. Святкування Дня Незалежності продовжили по обіді концертом за участю відомих творчих колективів на площі Театральній.

А 23 серпня в Ужгороді відбулися урочисті заходи з нагоди Дня Державного прапора. Голова ОДА Ігор Бондаренко прийняв рапорт начальника Ужгородського гарнізону, полковника Богдана Череміського. Відтак у присутності керівників області та міста, дипломатів, представників культури і науки, політичних партій та об’єднань громадян, релігійних організацій, мешканців і гостей підняли Державний прапор. Опісля військові пройшли строєм, віддаючи честь головному стягу країни.

Митці Закарпаття, у свою чергу, привітали краян зі святами урочистим відкриттям в атріумі ОДА двох виставок: живопису й скульптури «Тобі, моя Україно!» та світлин «Рідне Закарпаття».

Святкові урочистості відбулися в усіх містах і багатьох селах області.

Фото надано міськрадою.