Семеро осіб отримали травми, п’ятеро з них — діти. Доля ще п’ятьох мешканців невідома.

Трьох постраждалих відправили в обласні медичні заклади, решта — у міській лікарні й перебувають у стані середньої тяжкості, інформують у відділі охорони здоров’я Дрогобицької міської ради. 

Повідомлення про вибух на вул. Грушевського, 101 надійшло рятувальникам 28 серпня о 02.46, інформує ГУ ДСНС у Львівській області. До пошуково-рятувальних робіт залучено 399 осіб та 39 одиниць техніки. Роботи триватимуть у цілодобовому режимі до виявлення всіх, чия доля залишається невідомою.

Тим часом фахівці попередньо встановили, що вибух побутового газу є малоймовірною причиною обвалу під’їзду. Про це на брифінгу повідомив заступник директора департаменту реагування ДСНС Петро Коротинський, інформує журналіст Олена Ковальська. У АТ «Львівгаз» також заявляють, що співробітники підприємства одразу обстежили підземні газопроводи, підвали, під’їзди, контрольні трубки та всі інші підземні інженерні комунікації в радіусі 50 м від чотириповерхівки. Загазованості не виявлено.

А голова Львівської облради Олександр Ганущин припустив, що спричинити обвал могли проблеми з підпірними стінами та помилки при будівництві ще в 60-х роках минулого століття.

Тим часом на базі Дрогобицької ЗОШ № 16 організовано евакопункт. Тут працює спеціальна комісія, що розселяє потерпілих мешканців будинку, інформує прес-служба міськради.

Фото надано прес-службою ДСНС  у Львівській області.

Президент Володимир Зеленський так відреагував на трагедію: «Завданням нового уряду буде проведення аудиту всіх житлових будинків по всій країні та розробка у найкоротший термін програми приведення до належного стану старих і зведення нових. Співчуваю родичам загиблих і сподіваюся, що будинки українців ані вдень, ані вночі не руйнуватимуться з жодних причин».