Цього року у перший клас до львівських шкіл піде 8903 дитини. Як відсвяткувати День знань, кожний навчальний заклад обирає сам. Проте міська рада рекомендувала відмовитися від традиційних лінійок.

«Багато років ми працюємо над тим, щоб змінити форму проведення і перших уроків, і урочистостей з нагоди початку навчального року. У школі, навіть у перший день, дитина повинна почуватися вільною, незалежною. Не завжди стояння на сонці і слухання промов приводить до того, що дитина запам’ятовує цей день з позитивними емоціями. Тому ми наполягаємо, щоб свято першого вересня змінило формат та відбувалося у невимушеній атмосфері, було приємним та цікавим. Оскільки структуру навчального року визначає безпосередньо заклад, управління освіти лише надає свої рекомендації. Тож ми рекомендували розпочати навчальний рік із 2 вересня першим уроком на тему: «Що означає бути гідним?» Це поняття включає в себе і людську гідність, і національно-патріотичне виховання, доброту, щирість, сприйняття інших людей», — зазначила начальниця управління освіти Львівської міської ради Зоряна Довганик.

У міській раді оприлюднили детальний графік проведення свята першого дзвоника у навчальних закладах міста. Школи обрали найрізноманітніші форми проведення урочистостей. Це святкові концерти, «нелінійки», флешмоби, родинні свята, квести і навіть розважальні пікніки.

Львів.