Серед мешканців нашого Млинівського району дуже популярні велосипеди: ними і доїхати можна, і щось підвезти. А коли вони виходять з ладу, то люди звертаються по допомогу до млинівчанина Сергія Покалюка (на знімку), — він обов’язково відремонтує, поставить ровер на колеса.

Сергій Покалюк навчався в Харківському обліково-економічному технікумі на соціального працівника, закінчив два курси факультету «Соціологія» приватного вищого навчального закладу. У Млинів Сергій переїхав приблизно п’ять років тому, коли одружився з місцевою мешканкою. Працевлаштувався в Млинівську гуманітарну гімназію, але за півроку зрозумів: навіть благодатний мікроклімат цього колективу не замінить потягу до самореалізації. Тому став клієнтом районного центру зайнятості. Але не просто «стояв» тут на обліку, а готувався реалізуватися в підприємницькій діяльності: пройшов навчання за направленням служби зайнятості, після цього держава допомогла йому коштами започаткувати власну справу. Він відкрив власну веломайстерню.

— Ідея започаткувати саме таку справу виникла в мене спонтанно. Біля одного з торговельних закладів Млинова підрахував, що за п’ятнадцять хвилин сюди під’їхало вісімнадцять велосипедистів, а ще раніше підмітив, що багато гімназистів приїжджають на навчання на двоколісних. А вони ламаються, тому я вирішив відкрити веломайстерню, на послуги якої є попит, — розповів Сергій Вікторович.

Він дав кілька порад велосипедистам. Велосипеди бояться води, аматорства в обслуговуванні та ремонті, а також «чужих». Сергій Вікторович стверджує, що більш як 50 відсотків клієнтів візити до майстра пояснюють таким чином: «Кум, (сват, брат, сусід, товариш) попросив ровера на годинку, а привів його зі спущеною камерою».

Ще одне спостереження від Сергія Покалюка: найчастіше «страждають» велосипеди і через незадовільне дорожнє покриття. Тоді зазвичай у колесах з’являються так звані «вісімки», вилітають спиці, а також пробиваються колеса. Власне, кожне друге звернення до веломайстра пов’язано з проколами велосипедних камер.

Млинів
Рівненської області.

Фото автора.