Реконструйований мостовий перехід через річку Дністер на автодорозі загального користування державного значення М-12 Стрий — Тернопіль — Кропивницький — Знам’янка оглянув в. о. голови Держагентства автодоріг України Славомір Новак. Разом із ним оновлений міст перевірили перший заступник голови Львівської ОДА Василь Лозинський, начальник Служби автодоріг у Львівській області Руслан Кандибор, народний депутат України Андрій Кіт.

«Важливість цього інфраструктурного проекту свого часу зрозуміли всі, тож за доволі короткий термін вдалося реалізувати всі роботи. На цьому ремонти важливих об’єктів не завершаться, а триватимуть і надалі», — зазначив Василь Лозинський.

Старий міст визнали аварійним у 2008 році, а перекрили у 2017-му після обвалу балки. Дорожники одразу приступили до проектування нового переходу і у липні 2018-го розпочали ремонтно-будівельні роботи.

«Тішить, що сьогодні ми вже можемо бути присутні на відкритті мосту. Два роки тому він був майже знищений, але, знявши фінансування з інших об’єктів, нам вдалося привести його до належного стану. Тепер це найбільша транспортна споруда в Західній Україні, і це великий успіх для усіх. Він розташований у міжнародному коридорі, тому у планах відремонтувати ще й дорогу», — наголосив Славомір Новак.

У прес-службі Львівської ОДА повідомили, що реконструкція, на яку з держбюджету виділили 229,4 млн грн, тривала понад рік. «Довжина мостового переходу становить 181,05 м. Влаштовано по одній смузі руху в кожному напрямку, загальна ширина проїжджої частини — 7,5 м. Подбали і про безпеку дорожнього руху та орієнтування водіїв», — зазначають у Львівській ОДА.