Про це повідомляє «Європейська правда» з посиланням на Independent. Видання нагадує, що уряд мусить відповідати на кожну петицію, що набрала 10 тисяч голосів, хоч і не зобов’язаний погоджуватися з вимогами.

Рішення призупинити роботу парламенту Великої Британії з 9 вересня по 14 жовтня 28 серпня ухвалила королева Єлизавета ІІ на прохання прем’єр-міністра Бориса Джонсона. Прем’єр пояснив, що зупинити роботу парламенту буде доцільно, щоб депутати не змогли перешкодити виходу Британії з ЄС без угоди з Брюсселем.

У заяві канцелярії королеви йдеться, що перерва в роботі парламенту почнеться не раніше 9 вересня і не пізніше 12 вересня, і триватиме до 14 жовтня. Унаслідок таких дій буде пропущено лише кілька засідань, які мали відбутися до запланованого на 31 жовтня виходу Британії із ЄС. Однак британські опозиційні партії, які попереджали про намір ухвалити закон, котрий змусить прем’єр-міністра вимагати відстрочки виходу Британії з ЄС і унеможливить вихід без угоди, схоже, втратили такий шанс.