Вона стане доступною й ефективною оазою лікування та оздоровлення пацієнтів із багатьма хронічними недугами. Для міста гірників і металургів вона набуває особливого значення, бо здатна боротися із місцевими професійними захворюваннями. Нагадаємо, що містоутворюючим підприємством тут був і залишається гірничозбагачувальний комбінат, на якому добувають і здійснюють первинну переробку залізної руди.

У згаданій соляній кімнаті загальною площею 26 квадратних метрів процедури можуть одночасно приймати до семи пацієнтів. За допомогою найсучасніших технологій там відтворили мікроклімат природних соляних печер. Багато в чому унікальний не лише для Полтавського регіону проект реалізували на умовах співфінансування. Загалом на облаштування надсучасної соляної кімнати з міського бюджету та благодійного фонду згаданого підприємства було виділено 1 мільйон 300 тисяч гривень.

Однак такі витрати, на переконання міського голови Горішніх Плавнів Дмитра Бикова, неодмінно окупляться сторицею. Передовсім здоров’ям земляків. Тим паче що в тій соляній оазі лікуватимуться та оздоровлюватимуться не лише дорослі, а й діти.