На першому поверсі книгозбірні, у відділі попереднього замовлення, стелажі розмістили так, щоб до них можна було під’їхати на візку, обладнали два місця для роботи за комп’ютером: одне для тих, хто пересувається на візку, друге — для людей з вадами зору.

— Одного лише пандуса при вході у приміщення замало, — розповідає директор бібліотеки Лариса Сеник. — Безбар’єрний доступ до літератури — потреба кожного читача. Тепер нею можуть скористуватися також люди з обмеженими можливостями.

Тепер у книгозбірні Інтернетом можуть користуватися й незрячі читачі. Апаратно-програмний комплекс з синтезом мови дає можливість виконувати роботу з текстовим матеріалом, входити в операційну систему Windows, шукати потрібну інформацію в Google. За необхідності — бібліотекар завжди допоможе.

Презентувати новий ресурс бібліотечним працівникам допомогли вихованці обласного соціально-психологічного центру дітей та молоді з функціональними обмеженнями «Обрій» та міського центру реабілітації «Гармонія» імені Раїси Панасюк. Вони представили виставку власних робіт — малюнки, вишивку, витинанки... Номери художньої самодіяльності подарував присутнім гурт «Мій дотик», учасник обласних і всеукраїнського фестивалю (керівник Анна Матвєєва).

Фото з сайту Вінницької ОДА.