У вересні розпочинають підготовчі роботи з його зведення на вул. Пластовій. Нині триває процедура вибору компанії, котра ці роботи здійснюватиме, повідомив міський голова Львова Андрій Садовий.

За словами міського голови, з осені почнеться етап власне будівництва підприємства. Він зазначив, що є чітка позиція Мінекології відносно його безпечності. Все проходить чітко за нормами ЄС. У кожної з п’яти компаній, які нині «змагаються по ціні, є кейси збудованих заводів по різних містах Європи», — підкреслив Андрій Садовий під час огляду початку робіт з рекультивації полігона твердих побутових відходів у селі Грибовичі.

У прес-службі міської ради зазначають, що рекультивація Грибовицького сміттєзвалища є частиною комплексного плану розв’язання проблеми поводження з ТПВ. За два роки у місті з’явиться сміттєпереробний комплекс із європейською технологією механіко-біологічної переробки відходів, рекультивують старий полігон та впровадять нову систему поводження зі сміттям. Уже цього року запрацює станція компостування органічних відходів. Для реалізації цього місто отримало 25 млн євро кредиту від ЄБРР, 10 млн євро гранту — безповоротної фінансової допомоги від екологічних фондів. Внесок Львова — 6,75 млн євро.

Фото прес-служби міськради.