Футбол. Чемпіонат УПЛ. 6-й тур.

30 серпня. «Десна» — «Карпати». 0:0. Чернігів. Стадіон імені Юрія Гагаріна. 4 463 глядачі. Рефері — Володимир Новохатній (Київ).

31 cерпня. «Ворскла» — «Олександрія». 0:1. Полтава. Стадіон імені Олексія Бутовського. 6 075 глядачів. Рефері — Ярослав Козик (Мукачево). Гол: Шастал, 23.

«Дніпро-1» — «Колос». 2:1. Дніпро. «Дніпро-Арена». 3 290 глядачів. Рефері — Юрій Іванов (Донецька область). Голи: Назаренко, 58, Когут, 90+3 — Морозко, 18.

«Львів» — «Маріуполь». 0:1. Львів. «Україна». 943 глядачі. Рефері — Анатолій Абдула (Харків). Гол: Вакула, 61.

1 вересня. «Олімпік» — «Шахтар». 0:4. Київ. «Динамо» імені Валерія Лобановського. 4 500 глядачів. Рефері — Сергій Бойко (Київська область). Голи: Мораес, 13, 80, Соломон, 45+3, Марлос, 60.

«Зоря» — «Динамо». 2:2. Запоріжжя. «Славутич-Арена». 6 352 глядачі. Рефері — Костянтин Труханов (Харків). Голи: Громов, 42, Абу Ханна, 82 — Родрігес, 18, де Пена, 36.

***

Поєдинки в Полтаві і Дніпрі тривали в гострій боротьбі. «Ворскла» могла уникнути поразки, але Пердута на останній секунді не влучив у порожні ворота з метра.

А от «Дніпро-1» поступався по ходу зустрічі. Зрівняв рахунок після перерви. А вже у доданий час вирвав перемогу.

***

Порядок цього разу був неспроможний протистояти класу. «Шахтар» без особливого напруження влаштував розгром опоненту і відсвяткував свою шосту поспіль перемогу в турнірі. Його лідерство беззаперечне.

***

Київське «Динамо» з новим тренером не може виграти другий поєдинок поспіль. У попередньому турі на своєму полі кияни зіграли внічию з аутсайдером «Олімпіком», в активі якого на той момент не було жодного очка.

Не приніс радості прихильникам «біло-синіх» і матч із «Зорею». А починалося все шикарно: кияни забили два м’ячі. Але після цього їхня гра розвалилася. Умови диктували луганчани. І проти такої активності у підопічних Олексія Михайличенка не знайшлося жодної протиотрути.

Помітно, що останнім часом команда почала грати ще невиразніше. Її дії, на жаль, не завжди осмислені. Впадає в око те, що деякі виконавці явно не готові до виступів. Але щоразу вони опиняються в стартовому складі. Одне слово, спостерігаються якісь динамівські муки.

Рахунок у Запоріжжі ефектним ударом у падінні через себе зрівняв німецький легіонер господарів Абу Ханна (на знімку), коли здавалося, що «Динамо» витерпить і утримає мінімальну перемогу.

А тим часом відставання киян від «Шахтаря» становить уже 10 очок. Щоправда, у динамівців у запасі є виїзний матч проти «Маріуполя». Але його ще треба виграти.

Фото ФК «Зоря».