Розмаїття кептарів, постолів, капелюхів, вишиванок з гуцульським орнаментом, різноманітні концерти з цимбалами, трембітами, бубнами, скрипками, танцювальні імпрези та флешмоби. Так у гірській Вижниці на Буковині відбувався ХХVI Міжнародний гуцульський фестиваль. На свято з’їхалися гості з усієї України та інших держав.

Делегації з гуцульських районів Закарпаття, Прикарпаття та Буковини, а також гості з Румунії, Латвії, Молдови, Болгарії і Польщі пройшли маршем святковою Вижницею та надовго отаборилися на стадіоні, який став центральною ареною дійства.

Місцева влада, котра взяла участь у гуцульському фестивалі, не скупилася на нагороди.

А захід тим часом укотре засвідчив, що гуцули прагнуть визнання, ідентифікації, розвитку Карпат, а від влади — виконання обіцянок, закладених в урядову Стратегію розвитку Карпатського регіону.

Проте жахливий стан доріг у Карпатах стримує розвиток бізнесу, міжнародного туризму, рекреації та переробної промисловості. І люди, зокрема і цим фестивалем, намагаються подати сигнал і державі, й міжнародним партнерам про те, що українські Карпати можуть стати одним з драйверів розвитку і перспективним місцем для інвестицій.