Відкривши перше засідання нового уряду, Прем’єр-міністр Олексій Гончарук підкреслив, що головним пріоритетним завданням стане прискорення економічного зростання.

«Економічне зростання — це відповідь на більшість проблем, які є в нашій державі. Тож упродовж наступних п’яти років маємо попрацювати так, щоб економіка зросла на 40 відсотків — наступного року на п’ять, а далі кожного року на сім відсотків», — сказав він та підкреслив, що це дозволить створити понад мільйон робочих місць. «Ми розуміємо, що це дуже амбітні цифри, але вони досяжні, якщо нормально працювати», — зауважив прем’єр.

Ще одним важливим завданням прем’єр назвав розбудову інфраструктури, реконструкцію та будівництво 24 тисяч основних доріг, оновлення 15 аеропортів та 5 морських портів, створення умов для нормального функціонування внутрішніх водних шляхів.

Критично важливим для розвитку та зростання економіки глава уряду назвав покриття всієї території України якісним та швидкісним інтернет-зв’язком. «Усі задекларовані завдання протягом місяця буде закладено до Програми діяльності уряду, яку подамо до парламенту», — сказав О. Гончарук.

Зробивши цей короткий вступ, прем’єр повідомив про зміну підходів до проведення засідань уряду. «Ми з колегами домовилися, що називатимемо речі своїми іменами. Тож відкритим має бути те, що має бути відкритим, тобто, публічна інформація. Ми також думаємо над тим, яким чином відкрити доступ на територію Будинку уряду. А от власне засідання уряду не має перетворюватися на шоу. Тому ми змінимо формат проведення засідань уряду і спілкуватимемося з пресою за результатами роботи», — сказав він та уточнив, що спочатку члени уряд працюватимуть у «нормальному режимі, який є адекватним для країни, на території якої ведуться бойові дії», а після засідання урядовці повідомлятимуть про ухвалені рішення. Щоправда, далі прем’єр таки повідомив, що під час першого установчого засідання уряд розгляне організаційні питання, пов’язані із роботою міністерств, а також ухвалить рішення про ліквідацію економічного підрозділу Національної поліції. «Економічне зростання ми одразу підкріпимо задекларованою в програмі Президента ініціативою щодо припинення тиску силових структур на бізнес — поліція більше не повинна втручатися в його діяльність», — сказав він та зазначив, що далі уряд очікує на якнайшвидшу підтримку парламентом проекту закону про створення спеціального органу, який займатиметься аналітичним, а не силовим виявленням економічних злочинів. Аналогічного кроку глава уряду очікує і від Служби безпеки України, яка також поки що має підрозділ із боротьби зі злочинами в економічній сфері.