У боротьбі за м’яч Мар’ян Швед й Едуард Соболь.

 


Андрій Ярмоленко з уболівальниками.

Фото Павла КУБАНОВА (УАФ, спеціально для «Голосу України»).

Футбол. Збірна України у понеділок розпочала підготовку до матчу відбору до Євро-2020 проти національної команди Литви (відбудеться 7 вересня у Вільнюсі) і контрольного поєдинку з Нігерією (10 вересня у Дніпрі).

Перше заняття було відкрите (за ним спостерігали майже три тисячі уболівальників) і відбулося на НСК «Олімпійський». Тренувалися 23 гравці.

Воротарі — П’ятов і Лунін.

Оборонці — Караваєв, Бурда, Миколенко, Матвієнко, Кривцов, Болбат, Соболь, Пластун.

Півоборонці — Зінченко, Ярмоленко, Степаненко, Циганков, Марлос, Малиновський, Безус, Коваленко, Швед, Шепелєв, Буяльський.

Нападники — Яремчук, Мораес.

Не тренувалися — воротар Бойко (через ушкодження) і хавбек Коноплянка, котрий залишив німецький клуб «Шальке-04» і саме переймався переходом у донецький «Шахтар».

Потім надійшло повідомлення, що 29-літній футболіст офіційно на три роки став гравцем команди «гірників». Це підтвердив генеральний директор ФК «Шахтар» Сергій Палкін у Фейсбуці:

«Наш клуб підписав контракт із екс-півоборонцем «Дніпра», «Севільї» і «Шальке-04» Євгеном Коноплянкою. Це футболіст високого рівня, гравець збірної України, який добре відомий уболівальникам і не потребує додаткового представлення. Впевнений, з приходом настільки кваліфікованого виконавця наша команда стане ще сильнішою».

***

Перед тренуванням наставник збірної Андрій Шевченко провів прес-конференцію. Він, зокрема, сказав:

— Команда зібралася, у всіх гарний настрій. У нас сьогодні відновлювальний день.

— У якому психологічному стані нині перебувають гравці «Динамо»?

— Розмова з ними ще попереду. Але коли вони приїжджають до збірної, то я завжди прошу, щоб будь-які клубні проблеми залишалися осторонь.

Я впевнений, що «Динамо» вийде з цієї ситуації найближчим часом. Ми бажаємо йому удачі, адже це колектив, який виховав мене. Я завжди переживатиму за цю команду.

Дуже важливо, щоб гравці, приїжджаючи до збірної, були зосереджені на її справах. На нас чекає важлива зустріч у Вільнюсі проти Литви у суботу. Але і наступну — контрольну з Нігерією — ставлю на той самий рівень, що й офіційні матчі.

— Як оцінюєте форму Ярмоленка і Циганкова, які мали проблеми зі здоров’ям?

— Дуже позитивно оцінюю. Ярмоленко — важливий гравець для нас. Тепер він відновився, зіграв контрольні матчі, а в офіційному забив за «Вест Гем». Циганков постійно грає і поступово додає. Це все позитивні моменти.

— Чи відчуваєте з підопічними психологічний тиск у зв’язку з лідерством у групі?

— Перед початком відбору перед командою поставили завдання посісти те місце, яке дасть нам змогу потрапити на Євро-2020. Це основне завдання для нас, і ми всі працюємо на те, щоб досягти мети. Моє завдання — так підготувати команду, щоб вона не тільки давала результат, а ще й показувала якісний футбол...