Зустріч відбулася у понеділок у Берліні. Україну представляв глава МЗС Вадим Пристайко. Перемовини були закритими і, замість анонсованих чотирьох годин, тривали майже вісім. «Сподіваюся, що досягнуті домовленості, які ми збираємося виконати всі, будуть імплементовані найближчим часом, і ми зможемо відкрити шлях до зустрічі на вищому рівні. Є певний успіх, на основі результатів якого ми збираємося базувати наступну зустріч лідерів», — повідомив В. Пристайко після перемовин, повідомляє Укрінформ.

Після зустрічі у «нормандському форматі» на рівні політичних радників В. Пристайко повідомив журналістам, що деталі переговорів, за домовленістю всіх сторін, він розкрити не може. Проте, за його словами, серед конкретних речей, яких потрібно досягти, — завершити процес розведення сил у Станиці Луганській. Він нагадав, що така домовленість була ще в 2016 році, але досі залишається невиконаною. Для цього, відзначив міністр, треба зробити відомі кроки: припинити ведення вогню, почекати сім днів, щоби пересвідчитися, що немає безпосередньої загрози обстрілів, і потім розводити — відвести озброєння і людей, зробити коридор, щоб почати розмінування, знімати фортифікаційні споруди, відновляти дороги, повідомляє «Укрінформ».

Очільник МЗС окремо відзначив, що про дату саміту на рівні лідерів країн поки теж говорити зарано, вони мають вирішити це самі на основі звітів, які їм представлять їхні радники. За словами Пристайка, радники не говорили про обмін заручниками та полоненими, залишивши це питання відповідній підгрупі в рамках Тристоронньої контактної групи. Міністр наголосив, що команда Президента Зеленського має намір «завершити війну якомога швидше».