Очікується, що у вересні президент Сербії Александр Вучич вирушить до Косово для зустрічі із співвітчизниками, котрі живуть у цьому краї, для обговорення їхніх нагальних проблем. Адже після запровадження владою Приштини 100-відсоткового мита на всі сербські товари вони залишилися без звичних для них продуктів, ліків, які раніше завозилися з їхньої рідної країни.

Але косовські ЗМІ вже назвали це природнє бажання глави Сербії політичною провокацією. Річ у тому, що 6 жовтня в Косово мають відбутися вибори до місцевих органів влади, тому в Приштині вважають: Вучич спробує в якийсь спосіб вплинути на виборчий процес.

Відповідальний співробітник міністерства закордонних справ Косово Джетлір Зіберай заявив, що приїзд глави Сербії до країни перед виборами розцінюється як акт провокації. Її мета — вплинути на вільний вибір косовських сербів і змусити їх голосувати за кандидатів, вигідних Белграду. Саме з цієї причини Приштина не дозволить Вучичу проводити передвиборні зустрічі в країні. «Бажання Белграда нам добре відомі. Але ми не дозволимо реалізовувати в країні їхній сценарій, який розрахований на те, щоб зашкодити нашим громадянам голосувати вільно», — написав відповідальний чиновник косовського МЗС на своїй сторінці у Фейсбуці.