Заняття відбувалися в «Міжнародному морському тренажерному центрі», який за рівнем оснащення є одним із кращих у регіоні.

Враховуючи приморську специфіку Одеської області, підготовка слухачів була орієнтована на здобуття спеціальності «Менеджмент перевезень і логістика», що значно підвищує шанси тих, хто вчиться, працевлаштуватися за обраною спеціалізацією.

НАТО з 2000 року підтримує Україну в реалізації Програми соціальної адаптації й перепідготовки колишніх професійних військовослужбовців і тих, хто незабаром залишить лави військових та прагне підвищити свої шанси на працевлаштування в цивільній сфері.

Мета програми — підтримка України в питаннях соціальної адаптації кадрових військових. Нині програма надає можливість пройти підготовку за такими напрямами, як менеджмент, маркетинг, англійська мова, економіка малих підприємств, радіоелектроніка, дизайн, інформаційні технології, охорона, навігація маломірних суден, та іншими, які викладаються на базі українських навчальних закладів. У рамках Програми НАТО навчатися можуть професійні військовослужбовці, заплановані до звільнення протягом року після початку курсу, і військовослужбовці, які звільнилися з лав Збройних Сил протягом останніх трьох років. А з 2015-го, як відповідь на кризову ситуацію на сході України, Програма НАТО з соцадаптації військових розширила критерії прийняття, давши змогу освоїти цивільну професію тим, хто залишив лави Збройних Сил протягом останніх 10 років, а також учасникам АТО/ООС.