Перша стрічка складатиметься з трьох новел: «Тарасикова ніч» про перше кохання юнака, якого звинувачують у чаклунстві; «Сон» про загадкову картину із зображенням вовка та «Варнак» про містичні переслідування нечистю молодого чоловіка. Надалі в планах зйомка п’яти повноцінних картин протягом п’яти років.

Екранізацію взяла на себе кінокомпанія «Галері Віжн» за підтримки Українського культурного фонду. Про це повідомив сценарист і продюсер стрічки Сергій Галетій учора на прес-конференції.

Збірка новел «Кобзар 2000 Soft/Hard» була опублікована ще в 2001 році. Потім її перевидавали вісім разів, а в 2010-му доповнили новими оповідями. Тепер їх 28. Книжку називають автентичним міксом моторошної містики, еротики, тонкої іронії та глибинної української філософії.

«Така суміш сакрального і профанного не може не викликати до себе інтересу глядачів із різними вподобаннями — від простого люду до інтелектуалів. Ми хочемо створити цей фільм винятково для емоційного задоволення глядача», — запевнив автор сценарію.

За його словами, оповіді братів Капранових є дуже кінематографічними: читачу легко візуалізувати всі події та персонажів і вловити найскладніші характери.

Режисером-постановником фільму став Олексій Даруга. За його словами, важливим завданням творчої команди є спроба поглянути на всі містичні речі з точки зору сучасної цивілізованої людини, змусити аудиторію постійно сумніватися й здогадуватися. З акторським складом кіногрупа ще не визначилася.

Режисерська розробка фільму триватиме до кінця жовтня цього року. Зйомки мають відбуватися навесні-восени 2020-го.