До честі підрядника, як і обіцяно, завершили його до 1 вересня. За словами очільника Служби автомобільних доріг у Луганській області Юрія Бережного, суспільна важливість робіт полягає у тому, що налагоджується автомобільне сполучення, водії зможуть швидше діставатися пункту призначення, а місцеві мешканці — об’єктів соціального значення.

Роботи з поточного дрібного ремонту виконував приватний підрядник «Перша українська дорожньо-будівельна компанія». Підприємство було обрано за результатами тендерів. Маючи потужну техніку — асфальтоукладач «Volvo», котки «HAMM», і одночасно залучивши понад 30 дорожників і 10 потужних самоскидів, підрядник працював без вихідних та перерв на державні свята.

Начальник відділу якості та технічного контролю і нових технологій САД у області Віктор Циганський повідомив, що замовник разом із представником підрядника перевірили обсяги робіт і провели кернування для контролю якості покладеного асфальту. Зразки перевірять на кількісні та якісні показники і відповідність технічним умовам до проекту здійснення поточного дрібного ремонту на цьому етапі.

Загальна площа відновленої ділянки — майже 10 тис. кв. м. Повністю верхній вирівнюючий шар покладено на понад 800 м, у інших місцях працювали за методом «великих карт», а він якісно відрізняється від звичного ямкового аварійного ремонту.

Роботи з відновлення дорожньої інфраструктури у Попаснянському районі триватимуть. Зокрема, завершать ремонти на ділянці дороги Р-66 від Лисичанська до прифронтового Гірського, на трасі Т-13-16 — від перехрестя шахти «Карбоніт» у бік КПВВ «Золоте».

Фото прес-служби САД в області.