Міський голова Андрій Садовий вручив грошові сертифікати директорам шкіл, що досягли успіхів у навчанні й стали найкращими у країні за результатами ЗНО. Львівський фізико-математичний ліцей-інтернат при ЛНУ ім. Івана Франка, що посідає перше місце у рейтингу, отримав мільйон гривень на поліпшення навчально-матеріальної бази, а решта шкіл — по 200 тисяч гривень.

«Мені приємно, що серед 200 найкращих шкіл України є 17 львівських. Найкращі школи повинні мати найкраще фінансування. Тоді в навчальних закладах з’явиться бажання працювати над собою», — заявив Андрій Садовий.

Місто планує зробити прорив у розвитку науки і дослідництва. Незабаром Львів закупить високоспеціалізоване обладнання і відкриє сучасний науковий простір для дітей, де вони матимуть змогу розвивати свої здібності.

Отримуючи сертифікат на мільйон гривень, директор фізико-математичного ліцею Мар’ян Добосевич заявив: «Коли створювався наш ліцей, ми поставили собі за мету досягти найвищих освітніх стандартів, тому підбирали вчителів на конкурсній основі. Та й наші батьки небайдужі до освіти своїх дітей. Усе це допомагає досягати високих результатів. Торік наші діти виграли 500 тисяч гривень на літній віртуальний клас. І цей мільйон допоможе нам облаштувати такий простір у нашому ліцеї».