На знімку: директор департаменту економіки та інвестицій Вінницької міськради Віталій Погосян.

Два роки поспіль партнерами у цій справі були тільки державні банківські установи.

Загалом упродовж минулого року міськрада компенсувала підприємцям 360 тисяч гривень на погашення платежів за отриману позичку у банках. «У декого з позичальників компенсація покриває від 80 до 100 відсотків платежів за користування кредитами, — зазначив на сесії директор департаменту економіки та інвестицій Вінницької міськради Віталій Погосян. — Точніше кажучи, йдеться про відшкодування відсотків за кредитами. Отримані кошти підприємці спрямували на розширення виробництва, придбання сировини, підвищення заробітної плати працівникам тощо».

Відсотки за кредитами компенсують суб’єктам малого і середнього підприємництва. Програма діє з 2017 року. До участі в ній залучали два державні банки. Отримали позитивний результат. Це дало підстави внести пропозицію про розширення кола банків-партнерів, зокрема комерційних установ. Депутати підтримали таку пропозицію. На їхню думку, це збільшить кількість учасників програми, вигідної для малого і середнього бізнесу.

Одна з вимог до суб’єктів підприємницької діяльності, які виявлять бажання взяти участь у програмі, — вони мають бути зареєстровані на території Вінницької міської об’єднаної територіальної громади.

Фото з сайту Вінницької міськради.