За добу (на ранок 4.09) російські найманці 10 разів порушили режим припинення вогню на Донбасі. Противник обстрілював позиції наших військових із забороненої Мінськими угодами зброї — мінометів калібру 120 мм та 82 мм, а також з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.

За даними прес-центру штабу ООС, в районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Схід» противник лупив поблизу Павлополя, Новогнатівки, Водяного, Новотроїцького, Гнутового із забороненої Мінськими угодами зброї — мінометів калібру 120 мм, а також з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Північ» ворог гатив поблизу Троїцького, Кримського, Попасної із мінометів калібру 82 мм, гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.

«Унаслідок ворожих обстрілів чотири військовослужбовці отримали поранення», — зазначили в штабі.

За даними ГУР Міноборони, на Донбас з Ростова прибули додаткові диверсійні групи зі складу підрозділів спеціального призначення збройних сил Росії.

«Бойовики продовжують використовувати для прихованого переміщення особового складу, озброєння, військової техніки, боєприпасів з РФ на тимчасово окуповану територію, неконтрольовані українською владою ділянки кордону поза пунктами контролю.

«Від 1 вересня командування російських окупаційних військ збільшило інтенсивність обстрілів на передовій. Таким чином вони провокують загострення на лінії зіткнення. Крім того, активізовано диверсійно-розвідувальну діяльність та снайперські обстріли наших військових за рахунок прибулих на передові позиції диверсійно-розвідувальних груп та снайперських пар», — зазначили в силовому відомстві.