На знімку: роботи з відновлення мозаїки «Море і риби» розпочалися.

Під час реконструкції будівлі цей мистецький твір демонтували. Як повідомив заступник міського голови Андрій Москаленко, майже 70 відсотків мозаїки будуть автентичними і її відновлять протягом двох-трьох місяців.

У вівторок над стіною для мозаїки встановили саркофаг, що дасть змогу працювати за будь-якої погоди. Відновлення координуватиме син художника Остап Патик, який вважає, що для цього є всі необхідні креслення та матеріали. У самій будівлі буде художня школа, де діти вивчатимуть монументальне мистецтво. І в одній з кімнат відкриють невеличкий музей пам’яті народного художника Володимира Патика.

Як повідомила прес-служба міськради, власник об’єкта взяв на себе відповідальність за відхилення від проекту, визнав свою провину і готовий повністю фінансувати відтворення мозаїки у її первісному вигляді. Забудовник також інвестує кошти в облаштування мистецького простору.

«Це має бути прецедент, з якого кожен учасник цієї повчальної історії зробить правильний висновок», — прокоментував ситуацію заступник міського голови Андрій Москаленко.

Фото прес-служби міської ради.