Юні художники Попасної дуже зраділи подарункам, які надійшли з Італії. Кілька школярів стали переможцями конкурсу дитячого малюнка «Намалюй розмай», який проходив в італійському місті Реджо-Емілія в рамках фестивалю української культури в Італії.

Цей фестиваль організували представники української діаспори. А безпосередньо конкурс дитячого малюнка ініціювала Наталія Дьяченко. Вона родом з Попасної, а зараз живе в Італії, займається волонтерством і є активісткою діаспори українців.

У конкурсі брали участь юні художники зі всієї України, і в тому числі діти з прикордонних населених пунктів Луганщини — Попасної, Золотого та Гірського. Роботи деяких з них і стали переможцями серед тисячі малюнків та картин. Окремі малюнки залишилися в Італії і будуть представлені на різних виставках. А ті роботи, що не пройшли конкурс, зараз виставлені в Попаснянській міській раді.

Запросивши переможців до міськради, міський голова Юрій Онищенко вручив дітям подарунки, що надійшли з Італії, а потім присутні переглянули відео, на якому Наталія Дьяченко подякувала всім учасникам конкурсу за їхні роботи і висловила впевненість, що цей конкурсі — тільки початок.

Луганська область.