У країні в четвер почалося ще одне «велике пересування народу». Це пов’язано з тим, що 6 вересня відзначається державне свято День возз’єднання. Його встановили після скасування святкування Дня визволення Болгарії Радянською армією, що відзначався 9 вересня.  

6 вересня 1885 року повстанські загони ввійшли в Пловдив і оголосили про приєднання Східної Румелії до Князівства Болгарія.  Вони змусили правителя області, який підпорядковувався турецькій владі, здати свої повноваження і передати їх тимчасовому уряду. Через два дні болгарський князь Александр Баттенберг спеціальним маніфестом затвердив приєднання Східної Румелії до Князівства Болгарія.

Цього року святкування Дня возз’єднання збіглося з двома вихідними, тому всі болгари ще в четвер вирушили на відпочинок до моря, в гори або до сусідніх країн. У Софії в четвер утворювалися величезні затори на всіх виїздах зі столиці, а швидкісні магістралі перетворилися на суцільні потоки автомобілів. У випусках новин раз у раз повідомляють про ДТП через перевищення швидкості.

МВС Болгарії відкликало з відпусток усіх співробітників для посилення контролю над рухом автотранспорту на дорогах і забезпечення безпеки у великих містах, і особливо в Пловдиві, де відбуватимуться основні заходи, пов’язані зі святкуванням Дня возз’єднання. Як повідомив головний інспектор дорожньої поліції Ілія Георгієв, його співробітники не тільки стежитимуть за дотриманням водіями швидкісного режиму в населених пунктах, вибірково перевірятимуть, чи не вживали вони алкоголь і наркотики перед поїздкою, і наявність водійського посвідчення, а й допомагатимуть їм при посиленому трафіку. Головний інспектор попередив, що саме в дні «великого пересування народу» стається найбільше ДТП зі смертельними наслідками, тому сили дорожньої поліції будуть сконцентровані на всіх основних автомагістралях, і навіть у невеликих населених пунктах. Він нагадав, що від усіх учасників руху вимагається увага й ще раз увага, що допоможе уникнути трагедій.