На подвір’ї приватного будинку по вулиці Тернопільській у селі Петриків днями стався вибух. У відділі комунікації поліції області повідомили, що саморобний вибуховий пристрій спрацював на обійсті ректора Тернопільського національного економічного університету Андрія Крисоватого. Поранень зазнали господар та його дружина. Їх госпіталізовано.

Вибуховий предмет був начинений металевими складовими і детонував тоді, коли потерпілий підняв його, прокоментував подію на брифінгу начальник ГУ НП в області Олександр Богомол. Він припустив, що це може бути пов’язано з випадком, що стався на початку серпня в обласному центрі. Тоді детонував саморобний вибуховий пакет, котрий лежав на капоті іномарки. Також генерал зазначив, що нині розглядається кілька версій злочину: зокрема, особистий конфлікт, громадська та професійна діяльність потерпілого.

За фактом розпочато кримінальне провадження, повідомили у прес-службі прокуратури області. Відомості внесено до ЄРДР та розпочато досудове розслідування у кримінальному провадженні за ч. 1 ст. 15, ч. 1 ст. 115 КК України (замах на вбивство). Розслідування триває.