Щоб допомогти демобілізованим учасникам АТО, які перебувають на лікуванні у Рівненському обласному госпіталі ветеранів війни у селищі Клевань Рівненського району, впоратися з психологічним навантаженням, громадська організація «Обласна ветеранська спілка учасників АТО Рівненщини» організувала змагання з рибної ловлі поплавцевою вудкою. Участь у них взяли 14 пацієнтів медзакладу.

— Це вже другий із трьох запланованих заходів, що ми проводимо для учасників АТО у рамках проекту «Рибацькі зустрічі», — розповідає керівник Центру допомоги учасникам АТО Ігор Батинчук. — Нині змагаються учасники бойових дій з інвалідністю. Для них це насамперед додаткова психологічна реабілітація. Тут важливий не так результат, як сам процес. Підмічено, що спілкування з природою та зміна обстановки дають неабиякий позитивний ефект.

— Непросто забути страшні епізоди війни. Радий, що мені надали таку можливість і запросили на риболовлю. Хороша компанія, хороші емоції. Сиджу, відпочиваю й отримую задоволення, — закинувши вудку, з усмішкою каже доброволець батальйону «Донбас» Микола Приходько.

Проект «Рибацькі зустрічі» здійснюється завдяки перемозі у конкурсі Рівненської облради, що проводився серед ветеранських організацій. На проекти, пов’язані з психологічною реабілітацією учасників бойових дій, область виділила 800 тисяч гривень.

Третім етапом проекту «Рибацькі зустрічі» стануть чергові змагання з риболовлі «Осінній хижак». Їх заплановано провести у селі Корчин Костопільського району на День захисника України. На ці змагання запросять учасників бойових дій та членів ветеранських організацій.

Олексій МОСЕЙЧЕНОК, спецкор рівненського відділення АрміяInform.

Фото автора.