Вони продовжать роботу з удосконалення цивільного захисту в об’єднаних територіальних громадах України.

Відбулося це в рамках Програми «U-LEAD з Європою», яка розпочалась у січні цього року. Наразі це п’ять об’єднаних територіальних громад, які дбають про безпеку громадян, - Оріхівська, Комиш-Зорянська, Гуляйпільська, Широківська та Воскресенська.

Упродовж п’яти днів польські експерти разом із представниками ДСНС підсумують діяльність громад-учасниць, обговорять проблеми в роботі добровільних пожежних команд. Польські колеги нададуть менторську допомогу в розробці планів безпеки відібраних до проекту громад та рекомендації щодо покращення діяльності громад в галузі безпеки.

Потім гості відвідають громади, в яких створюються добровільні пожежні команди, аби на місці оцінити наявний стан справ і напрями вдосконалення, а також надати практичну і теоретичну допомогу для налагодження безпечних умов життя і праці.

Завдячуючи нашим польським колегам, українські добровольці мають можливість перейняти їхній досвід, і в майбутньому населення області матиме свій надійний захист - добровільні команди, які разом із державними пожежно-рятувальними підрозділами стануть надійним щитом для жителів від пожеж та надзвичайних ситуацій.

Інформація та фото прес-служби ГУ ДСНС України у Запорізькій області.