Про це в четвер під час брифінгу в Києві після зустрічі з Президентом України Володимиром Зеленським заявили американські сенатори Кріс Мерфі та Рон Джонсон, повідомляє Укрінформ. Вони уточнили, що питання надання військової допомоги неодноразово одноголосно ухвалювалось Конгресом, і наразі це рішення залежить від часового фактору, оскільки США — наприкінці фінансового року. Джонсон додав, що зустрічався з американським Президентом Дональдом Трампом і переконував, щоб гроші, які залишаються у цьому фінансовому році, було використано на надання допомоги Україні.

Прес-служба Володимира Зеленського також повідомила, що надання Сполученими Штатами нашій країні подальшої безпекової допомоги було ключовою темою зустрічі з американськими сенаторами Рональдом Джонсоном і Крістофером Мерфі. Глава держави висловив сподівання, що обсяги цієї допомоги збільшуватимуться. Український лідер відзначив потужну підтримку нашої країни обома палатами Конгресу США та подякував сенаторам, які входять до Сенатського українського кокусу, за їхній особистий внесок у формування цієї підтримки. Президент, як інформує його прес-служба, відзначив і послідовну політику санкцій США проти Росії, привернувши увагу до російської «паспортизації» громадян України на Донбасі та необхідності відповідного реагування.

Сторони обговорили співпрацю у сфері енергетичної безпеки, зокрема наголосили на важливості диверсифікації постачання в Україну енергоносіїв шляхом налагодження їхніх поставок зі Сполучених Штатів. Співрозмовники позитивно відзначили підписаний Меморандум між Україною, Польщею та США щодо постачання американського скрапленого газу. Окрім того, Володимир Зеленський подякував американській стороні за послідовну протидію проекту «Північний потік-2» та висловив сподівання на ухвалення Конгресом США рішення стосовно санкцій проти компаній, які беруть у ньому участь.