У Львівській області в першому півріччі лише дві ОТГ були бездотаційними — це Радехівська та Новокалинівська міські об’єднані територіальні громади, але за підсумками року таких виявиться значно більше.

Як повідомили у Львівському центрі розвитку місцевого самоврядування, за підсумками минулого року середній показник доходів на одного мешканця в 40 ОТГ становив 1 632 грн. Найбільше доходів припадало на мешканців у Славській громаді — по 6 432 грн на одну особу.

У Львівській області 35 ОТГ отримують з державного бюджету базову дотацію, а три громади мають такий індекс платоспроможності, що перераховують кошти до державного бюджету. Славська громада віддає до держбюджету 19,5% доходу, Солонківська — 3,8%, а Кам’янко-Бузька — 2%. Бездотаційними є дві громади — Радехівська та Новокалинівська, які не отримують базову дотацію і не перераховують реверсну.

Найвищий рівень ротаційної дотації зафіксували у Новоміській громаді — 61,7%.

Середній показник видатків на утримання апарату в ОТГ Львівщини із видатків загального фонду становить 77,9%. Найвищий цей показник у Нижанковицькій ОТГ — 91,6%, а найнижчий у Радехівській ОТГ — 51,4%.