Як відомо, збірна України виступи на євроарені поновить сьогодні. На стадіоні ФЛЛ у Вільнюсі вона проведе поєдинок 5-го туру відбору проти команди Литви.

Наша команда ще в четвер прилетіла на місце зустрічі. У її складі — 24 виконавці. На жаль, не допоможе українському колективу півоборонець шотландського «Селтіка» Мар’ян Швед, котрий зазнав ушкодження на тренуванні. Раніше замість травмованого воротаря київського «Динамо» Дениса Бойка наставник української збірної Андрій Шевченко викликав Юрія Паньківа з «Олександрії».

Нагадаємо, що збірна України — одноосібний лідер у групі.

  В Н П М О
1.Україна 3 1 0 8 — 1 10
2.Люксембург 1 1 2 4 — 5 4
3.Сербія 1 1 1 5 — 7 4
4.Португалія 0 2 0 1 — 1 2
5.Литва 0 1 2 3 — 7 1

Турнірна ситуація, звичайно, поки що приємна. Але в нас попереду особливо важкі поєдинки — з Португалією (14 жовтня в Києві) і Сербією (17 листопада в Белграді). З особливим нетерпінням на зустріч із нашою збірною чекають серби. Можна лише уявити, як вони налаштовуватимуться на реванш за поразку (0:5) 7 червня у Львові.

Тому кожен поєдинок для наших — головний. Потрібні лише перемоги. І підопічні Андрія Шевченка добре усвідомлюють це. Вони мало говорять, а працюють і серйозно налаштовуються на кожне протистояння.

З тими ж литовцями не можна втрачати очки, а потрібно зробити все для перемоги. Забути про турнірну таблицю, про перевагу в класі, а битися, не шкодуючи сил, бути особливо пильними й організованими. Нічия нас не влаштує. Як і в матчі зі збірною Литви на нашому полі 11 жовтня в Харкові.

А суперник, можете не сумніватися, сьогодні постарається зіпсувати нам нерви. До речі, тренер литовців Вальдас Урбонас, котрий поважає збірну України, дає їй найвищу оцінку. Але сказав і таке:

— З нетерпінням чекаємо матчу. Ми налаштовані боротися і здобути очки. Ми хочемо взяти їх завдяки нашим амбіціям, агресивності, готовності до повної самовіддачі...

Зустріч Литва — Україна розпочнеться о 19:00 і транслюватиметься наживу на телеканалі «Україна».