У Дніпрі, на Фестивальному причалі, відбулися одразу три свята спорту: інклюзивний спортивний фестиваль, Всеукраїнський молодіжний фестиваль здорового способу життя та чемпіонат міста з боксу.

Інклюзивний фестиваль спорту об’єднав чоловіків і жінок різного віку з різними фізичними можливостями. На цій локації відбувся міні-турнір з волейболу сидячи. Окрім людей з інвалідністю, до гри мали змогу долучитися й усі охочі.

«Цим фестивалем хочемо показати усім, що люди з інвалідністю — це частина суспільства, ба більше, досить активна», — наголосив Олексій Харламов, представник Дніпропетровської обласної ГО «Рівні можливості», член паралімпійської збірної з волейболу сидячи.

У рамках фестивалю працював майданчик із майстер-класами та розвагами для дітей, зокрема, з інвалідністю. Окрім того, всі учасники могли долучитися до різних спортивних заходів, у тому числі й воркауту, у рамках Всеукраїнського молодіжного фестивалю здорового способу життя, який відбувався поруч, інформує прес-служба Дніпровської міськради. Цей фестиваль приймав «Workout Academy Cup». Сімдесят учасників змагалися на максимальну кількість підтягувань і демонстрували так званий фристайл на воркаут-батлах: виступи на спортивних знаряддях, підлозі тощо. «Головна мета цих змагань — популяризація здорового способу життя», — наголосив лідер міжнародного руху за здоровий спосіб життя «Workout» Денис Мінін.

Ще однією локацією спортивного свята став чемпіонат міста з боксу. Для його проведення на набережній облаштували ринг. За призові місця у різних вагових і вікових категоріях змагалися 38 спортсменів, більшість з яких — вихованці дитячо-юнацьких спортивних шкіл Дніпра.