Категорії для учасників установлено залежно від кількості працівників — до ста осіб, від ста до двохсот, від двохсот до трьохсот... і понад тисячу. Загалом до конкурсної комісії надійшло 26 заявок.

Найперший критерій оцінки — рівень зарплати і вчасність її виплати. Комісія встановлювала кількість нових робочих місць і створення належних умов для працівників. Наявність колективного договору — обов’язкова вимога для кожного учасника. До уваги брали навіть гендерну рівність, зокрема, співвідношення чоловіків і жінок на керівних посадах. Окремі бали нараховували за соціальну активність колективу.

За інформацією департаменту соцзахисту, що відповідав за проведення конкурсу, переможців визначали у два етапи. Ними стали шість трудових колективів різних форм власності і виробничого спрямування. Серед них два колективи аграрної сфери — СТОВ «Вернигородське» та ТОВ «Крижопільський елеватор». Харчову промисловість представляють ПАТ «Вінницький олійножировий комбінат» та ПрАТ «Козятинський м’ясокомбінат». Важку промисловість — ПрАТ «Барський машинобудівний завод». До числа переможців увійшов також колектив медичного реабілітаційного центру МВС України «Південний Буг».